TJENESTER

I 2008 tok Stina og Vegard over driften av Eiketoppen. Vårt største ønske for vår å gå inn i bondeyrket var å lage mat som smakte godt. Og hva er vel bedre en bringebær, tenkte vi og var i gang!

Vi ble raskt klar over at gjødselen til bringebærplantene, den må vi sørge for selv. Dermed kom de første sauene av rasen gammelnorsk spælsau samme høst, sommeren etter ble det også bier og høner i mobilt hønehus. I 2017 venter vi gårdens første kalver på mange generasjoner. 

 

Dyrene får beite på frodig mark og i skogen som omkranser gården. I Drøbaksområdet er beitesesongen lang dermed har vi har anledning til å tilby beitedyrene en ren plantediett som gir førsteklasses gressfôret kjøtt. Gården har jord som er egnet for kornproduksjon, vi høster litt spelt eller bygg egnet til middag eller som brygg. Det er plantet hageblåbær som vi selger i sesong. På gården vokser også annen frukt som vi bruker i våre arrangementer.

Vil du overnatte på gården har vi nabohuset, Hygga, til leie. Alle bookinger skjer gjennom Airbnb.

De gamle bygningene på gården ønsker vi å bruke, men samtidig bevare i mest mulig opprinnelig form. Vi elsker sjarmen i byggverk av laft og bindningsverk. Sommeren 2017 tilbyr vi utvalgte datoer for låvebryllup på gården. I samarbeid med dyktige leverandører kan vi by på et helhetlig konsept med førsteklasses mat fra gården, økologiske dyr på beite, blomster og proff styling for et ekte bonde-, grønt-, romantisk gårdsbryllup. 

Gårdsbesøk

Eiketoppen tar i mot besøk av grupper og skoleklasser som vil lære mer om kretsløpsjordbruk, økologi og dyrevelferd. Vi kan tilby foredrag, omvisning på gården og praktiske oppgaver knyttet til gårdsdriften. 

Sommeren 2017 kan du feire låvebryllup på Eiketoppen. Festen holdes i 140 kvm av den gamle låven i bindingsverk. Menyen tar utgangspunkt i gårdens råvarer og er utviklet av kjøkkensjef Bent-Åge Rustad. Økologiske blomster får vi fra Blosterhagen på Abildsø. Styling av lokalet får vi hjelp til av jentene fra Lykkelig på Haver. Ta kontakt med Stina for å få oversendt mer info og avtale visning.

Låvebryllup

Bringebær, hageblåbær, lammekjøtt, kalvekjøtt, byggryn og honning leveres i sesong. Vi publiserer fortløpende på vår facebookside. Gårdens råvarer leveres på døren til våre faste abonnenter i Drøbak eller som råvare i et av våre arrangementer. Skinnfeller kan kjøpes hele året, kontakt oss om du vil avtale å komme til gården og velge din favoritt.

Økologiske råvarer